Monday, May 2, 2011

Mikiko Minewaki...

Mikiko Minewaki
Vernissage 7 maj 12-16

Mikiko says about her work:

"I was born in the countryside. Every day I picked flowers from the fields and made necklaces from them. This is the source of my work.One day I found that these natural forms were hidden in plastic products. The material which I cut first was a plastic capsule for small toy and its color was translucent-red."

http://konstepidemin.blogspot.com/

Öppen föreläsning i Gröna rummet på Konstepidemin 3 maj kl 18

Galleri Hnoss presenterar stolt den japanska smyckekonstnären Mikiko Minewaki.

Mikiko Minewaki är född i Akita, Japan 1967 och är idag boende och verksam i Tokyo. Hennes arbeten har visats runt om i Europa, bland annat på den stora smyckemässan Schmuck i Munchen och med utställningen Contemporary Japanese Jewellery på Crafts Council Gallery i London.

På den nya japanska smyckekonstscenen är Mikiko Minewaki en av förgrundsgestalterna. Opåverkad av trender stod hon utanför de nymodernistiska strömningar som gjorde sig gällande i Japan på 1980-talet och har istället alltid stått närmre en japansk hantverkstradition där tillverkningsprocessen är viktigare än koncept och teori.

Mikiko Minewaki bygger sitt arbete utifrån massproducerade plastprodukter som hon hittat och satt ihop till nya former. På detta sätt visar hon att unika smycken kan komma från vardagliga material, de osynliga objekten som omger oss. Hon menar att det finns möjligheter i all form. Det gäller bara att hitta den, plocka ut den och göra den till sin egen.

På Galleri Hnoss kommer vi att visa Kids Room, en serie smycken inspirerade och delvis uppbyggda av fragment från hennes barns avlagda leksaker.


Utställningen pågår tom 29 maj


Välkommen!

Med vänliga hälsningar

Galleri Hnoss — galleri för internationell smyckekonst. Galleriet är konstnärsdrivet.
Utställningskalender 2011:
konstepidemin.se/hnoss

VERNISSAGELÖRDAG PÅ
KONSTEPIDEMIN

7 maj kl 12 - 16:

Galleri hnoss
Mikiko Minewaki

Galleri Konstepidemin
Qwerty

Pannrummet
Maria Friberg

Öppen Atejé
hos någon av konstnärerna på området

Öppen verkstad
De Ungas hus 10
kl 12-16 Flygfän-saker som rör sig i luften
kostnad 30kr

Blå Huset
Johan Olsson

pid web gallery
Paula Wallmark-Nilsson

Restaurangen är öppen

No comments: