Friday, May 20, 2011

Alingsås Tidning 2011-05-21...

FOTO: BOSSE ÅSTRÖM
FÖRBEREDELSER. Britta Kleberg (t.v.), och Katrin Bawah ordnar med det sista inför lördags vernissage. Färgstark utställning 2011-05-21 ALINGSÅSAlingsås Tidning 2011-05-21


Färgprakt. Det är vad besökarna kommer mötas av när portarna till konsthantverksutställningen Vidöppet slås upp i dag.

När kulturhuschef Birgitta Westergren Lenken och konsthantverkaren Britta Kleberg i februari började leta efter intressanta utställare till sommarens exposition på Alingsås konsthall fanns en tydlig utgångspunkt.
– Vi ville ha en konsthantverksutställning med färg och form, säger Birgitta Westergren Lenken.
De tio utställarna, som samtliga är verksamma i Västsverige, arbetar inom en rad olika fält alltifrån glaskonst, till textilier och lampor. Men färgrikedomen i de utställda objekten är en gemensam nämnare.
– Det finns så mycket färglöst i samhället i stort, när det gäller hus, inredning och kläder. Jag kallar mig färgfundamentalist, säger Britta Kleberg, som också bidrar till utställning med lampor.
Katrin Bawah, som ställer ut stickade kläder, håller med.
– När jag har utställning brukar folk komma och säga och säga ’åh, så fint’, men har du något i grått, säger Katrin Bawah.
Är folk lite fega när det gäller färg?
– De är fruktansvärt fega, säger Katrin Bawah.

Birgitta Westergren Lenken tror att utställningen, som är uppe hela sommaren, kommer att locka en strid ström av besökare.
– Det är många uttryck representerade, och mycket att titta på. Och sedan går allt att köpa, säger Birgitta Westergren Lenken.

Mårten Blom

http://www.alingsastidning.se/puff_visa.asp?id=8366&sidnamn=ALINGSÅS

No comments: