Thursday, October 18, 2012

Linda Marie Karlsson - Into the woods...

Into the woods - Linda Marie Karlsson

Vernissage lördagen 20.10 kl. 13-17 på Two little Birds, Andra Långgatan 5. Utställningen pågår till 28.11 och är öppen mån-tors 11-19 samt fre-sön 11-17. Varmt välkomna!
www.twolittlebirds.se

Into the woods
Into the woods bottnar i en fascination för träden och dess grenars former. Jag studerar och samlar grenar, ofta ligger de på marken och väntar på att förmultna. Jag ser något vemodigt och vackert i dessa förbisedda grenar, elektroformar dem till en kopparklädd yta, sätter dem samman i kluster och adderar material såsom ädelsten, silver, svartek och porslin. Smyckena blir som frusna ögonblick ur naturen.
I en djupare mening är Into the woods ett försök att rubba cykeln av födelse, tillväxt, död och förmultning. Som en kommentar till förgängligheten gör jag grenarna hållbara och odödliga. Jag förevigar och förädlar dem och ger dem en ny och upphöjd plats på en kropp.
/ Linda Marie Karlsson, smyckekonstnärLinda Marie Karlsson, f 1973, är smyckekonstnär utbildad vid HDK, Göteborg. Sedan hon tog magisterexamen 2006 jobbar hon med smycken, framför allt inför utställningar, i sin verkstad i Göteborg. Hon har även arbetat som kursansvarig lärare på smyckelinjen vid Hällefors folkhögskola. Linda Marie Karlsson är en av nio yrkesverksamma smyckekonstnärer i arbetsgruppen Hnoss initiative som verkar för att sprida internationell och nationell smyckekonst genom att kurera utställningar, anordna seminarier samt föreläsningar inom ämnet. Hon är även engagerad i Kontra, en nystartad grupp smyckekonstnärer som arbetar för att göra smyckekonsten mer synlig och tillgänglig, se vidare www.kontrakonst.se.

No comments: