Sunday, September 5, 2010

Jenny Lundgren idea...

Give empty plastic cans a second life!
An easy way to handle the garbage and an absolutely amazing way of looking and using old everyday life plastic…


I found this crazy and also very funny stickers for empty everyday life cans, add a sticker on an volá you got a recycled and useful toy or a happy smiley sculpture made out of a shampoo can or what ever…

http://rekobloggen.blogspot.com/

http://www.plasticks.se/The idea behind…

Plasticks designer Jenny Lundgren
http://www.jennylundgren.se/

– Idén om Plasticks klisterdekaler föddes för några år sedan när jag under min utbildning vid HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg fick till uppgift att utveckla en ny leksakprodukt. Den första frågan jag ställde mig var: behöver vi verkligen producera fler nya saker som barn ska leka med? Kanske finns det något spännande skräp från hushållet som kan få ett andra liv?
Vardagen kryllar av kortlivade plastförpackningar som alltför snabbt hamnar i soporna. Med Plasticks klisterdekaler får förpackningarna inte bara ett andra liv – de ökar också chansen för att de ska lämnas till materialåtervinning. För vem vill slänga en kompis i sopkorgen?

Uppmärksammat koncept
Under 2009-2010 deltar Plasticks-konceptet i den jurybedömda vandringsutställningen "Ung - Young Swedish Design". Juryns motivering löd:
– En gång i tiden gjorde barnen egna leksaker med hjälp av kottar och tändstickor. Man tager vad man haver... Det är en fröjd att se detta koncept i en nutida tappning. Både ett sätt att personifiera dessa förbisedda formelement i vår vardag och att återanvända brukade förpackningar. Ett bra alternativ till att köpa nytt och ett fint tillfälle för kreativitet med medskapande för hela familjen.

No comments: