Sunday, March 7, 2010

Bas Bouman...

Köttben, Körsbärskärnor och Kokosnötter
 
Den Holländske smyckekonstnären Bas Bouman inspireras av etniska och rituella smycketraditioner, där smycket och materialets värde främst ligger i vad det symboliserar.
 
På hnoss kombinerar vi tre olika kollektioner.
Den ena- Treasures froms Today´s Huntingspot syftar på den moderna människans jaktmarker- den lokala matbutiken. Dessa halssmycken är gjorda av matrester från konstnärens eget middagsbord. Köttben, körsbärskärnor och kokosnötskal är exempel på material som har upphöjts till troféer eller reliker- en tänkbar hyllning till djuren och växterna som föder oss.
Den andra kollektionen- Matter of Belief är baserad på en blandning av religiösa traditioner och vidskepelser. Halssmycket Nothing Remains, Nothing Parishes exempelvis är på ena sidan uppbyggt som det muslimska radbandet Subha medan den andra hälften består av diverse evighetssymboler från olika trosuppfattningar.
Trots skillnader i tema finns det en påtaglig homogenitet i Boumans arbeten. Det konsekventa användandet av naturmaterial samt den rytmiska och närmast matematiska uppbyggnaden gör hans smycken omisskänneliga.
 
 Vernissage lördag den 13 mars 2010 klockan 12-16
på Galleri hnoss, Konstepidemin
 Utställningen pågår t.o.m. 4 april
 
Öppet onsdag-torsdag 12-17 fredag-söndag 12- 16
Konstepidemin 413 14 Göteborg
Tel 031-41 09 19

No comments: