Friday, November 7, 2008

in Swedish…

Nice design that I like and want to share…
I love these outdoor lights… and I like the idea of people leave their trace… an interesting mix.

Ljuskronor av skrot skapar glamour

Jennie Fagerström och Gunilla Wembe

Känner du dig trött i höstmörkret? Då kan ett besök på ljusarrangemanget :by Light i Malmö vara en bra kur. Swecos arkitekter har skapat sex stycken ljuskronor av gamla bestick och kristaller som ska lysa upp Slottsparken under första halvan av november.

Ambitionen har varit att skapa glamour i parken. Som besökare ska man få känslan av att vara på väg till en riktig galamiddag. Jennie Fagerström har tillsammans med kollegan Gunilla Wembe skapat sex kristallkronor som har en diameter på 1,40 meter. Projektet har kantats av tankar kring återanvändning och miljö.

Ljuskronorna har skapats genom att återanvända skrot. Jennie och Gunilla har letat bestick på Erikshjälpen och Myrorna. Många av de 2 400 gafflar, knivar och skedar som de har hittat i rostfritt stål ger en väldigt vacker lyster till hela ljuskronan. De har också använt cirka 600 kristaller som skulle kastas för att de var skadade.

Ljuset från kristallkronorna ska stråla ner på den gång som sträcker sig från stadsbiblioteket till Casino Cosmopol. Gången kantas av platanträd där trädkronor och stammar bildar väggar och tak. Grusgången kommer att belysas med ett rött ljus. Sammantaget ska det ge en känsla av att parkgästerna skrider fram på en röd matta i en vacker sal.

Efter utställningen kommer ljuskronorna auktioneras ut till hugna spekulanter.
:by Light anordnas av Malmö stad i samverkan med Movium.

Invigningen skedde den 31 oktober och arrangemanget pågår till och med den 9 november.

http://www.branschnyheter.se/article42173.php

From newsletter; http://www.inredningsnyheter.se/



Transformerar möbler

Anna James

Verona är inspirerad av murarna vid ingången till ”Julias hus” i staden Verona. Det sägs att Shakespeare levde där när han skrev Romeo och Julia och idag besöks platsen av en mängd turister som klottrar små meddelanden på muren.

Formgivaren fotograferade denna plats och applicerade sedan foton på möbeln. Detta graffitiliknande klotter ger möbeln ett unikt utseende. Människorna som klottrade har nu har blivit en del av möbeln.

Anna James förvandlar gamla 1900-tals möbler till moderna verk. Hon använder sig av gamla möbler som hon restaurerar och skapar någonting helt nytt av. Hon behandlar trät varpå hon lägger en ny färg och målar till sist på sin detaljerade konst.

Text and photo from;
http://www.branschnyheter.se/article42173.php

No comments: