Saturday, February 16, 2013

göra företagare av konstnärerna???


”I´m sorry ”är titeln på konstnär Karin Jonssons reflekterande verk över konstnärers situation i dagens Sverige. Som visats på centralgalleri i Gävle 12/1 – 16/2 2013.Kulturens betydelse i samhället minskar…


En studie från Konstnärernas Riksorganisation visar runt 40 procent av svenska konstnärer inte har råd att göra en utställning.Gratisarbete är mer regel än undantag i branschen.

Hård konkurrans… vi ska vara glad att vi får lov att visa det vi gör…

Kombenatörer, det är det vi är som konstnärer!

”Vi lägger stor vikt vid kulturens art och egenvärde…” Joakim Stymne, statssekreterare hos kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Väldigt talande att Lena Adelsohn Liljeroth ännu en gång inte ger sig i detta utan skickar stadssekreterare.

”Vi har ökat budgeten sedan 2006…” Joakim Stymne.

Kulturella och kreativa näringarna. Att vara kulturskapare är att vara entreprenör! Ett mantra från Lena Adelsohn Liljeroth allt sedan 2006.

Konst = Icke teknisk innovation… what a fuck?!

Konstnärer har (kan komma) kommit i skymundan… Jäpp och hur kommer det sig, kulturpolitik är av vikt!

Först har de (moderaterna - alliansen) tillsatt en utredning på 3 år som kommit med en rapport som blev 5 sidor lång och nu ska de ta ställning till vad det kan göra åt saken… Shit pommes frites, det är utredning på utredning för att slippa komma fram till något av vikt för konstnärer och samhället.No comments: