Wednesday, October 12, 2011

Imagined Objects of Desire by Lina Peterson at Röhsska museum in Gothenburg…

Imagined Objects of Desire av Lina Peterson
http://www.linapeterson.com/


VÄLKOMMEN PÅ VERNISSAGE TISDAG 11 OKTOBER Kl 17
Genom sina objekt ger hon nya tolkningar och subjektiva svar på frågor och funderingar kring de befintliga artefakternas tidigare liv. I sina smycken arbetar hon med ädla metaller och pärlor, likväl som med trä, plast, kartong och textil i kombination med traditionella hantverkstekniker som virkning, broderi och träsnide. Nu visar Röhsska museet Lina Petersons installation av smycken, Imagined Objects of Desire, som Lina arbetade fram inom ramen för Museumaker*. Arbetet är resultatet av ett samarbete med det arkeologiska museet i Nottingham, vars samlingar innehåller artefakter från ett tidspann på 500 000 år.

Kl 17 invigs utställningen av museichef Ted Hesselbom.
Kl 18 föreläser Lina Peterson i museets auditorium, i anslutning till vernissagen. Här kommer hon att leda oss genom tankeprocessen från brukbart vardagsföremål till museal artefakt till konstnärligt objekt i vår tid.

Ta med denna inbjudan, gäller som inträde till museet och till föreläsningen för två personer på vernissagedagen. Till vernissagen gäller åldersgräns 18 år. Begränsat antal platser. Utställningen pågår t o m 4 december 2011.

* Museumaker var ett nationellt kulturprojekt i England som pågick mellan 2010 till våren 2011 med sammanlagt sexton deltagande museer. Genom att bjuda in samtida konsthantverkare att förhålla sig till det gemensamma kulturarvet och det museala rummet ville man öppna upp samlingarna för fria tolkningar och därigenom nå en ny publik, men även möta den redan aktiva publiken på ett nytt sätt.


Röhsska museet
Vasag 37–39, Göteborg
+46 31 368 31 50
info@designmuseum.se
www.designmuseum.se


Öppettider
Tis 12–20
Ons–fre 12–17
Lör–sön 11–17
Måndag stängt

http://www.designmuseum.se/infoeng.htm


Love Jönsson, Lina Peterson (in the back) and Janina Kurp (in the front)

Love Jönsson and Hanna Liljenberg

Karin Roy Michelle Andersson and Lina PetersonTed Heselbom Yesterday I was at the opening of Lina Petersons exhibition and lecture at the design museun Röhsska.
It was a nice evening with small talks between colleges and a interesting view of Lina Petersons work, then and now.
I can recommend you to stop by if you have the way by…

No comments: