Saturday, June 18, 2011

HBTQ (in Swedish…)

HBTQ pride in Gothenburg a nice happening that all the parties take part, a manifest that connects people, art and sexuality...

HBTQ-Festivalen

http://hbtqfestivalen.se/

HBTQ-Festivalen fortsätter att växa som konst och kulturfestival och kommer i år att omfatta närmare 400 programpunkter. Festivalen inleds med en gnistrande invigningsgala på Gothia Towers den 1 juni och avslutas med en stjärnspäckad Regnsbågsgala på Liseberg den 5 juni.
På invigningsgalan den 1 juni på Gothia Towers invigningstalar Tiina Rosenberg, professor i genusvetenskap och Lars Bäckström, landshövding i Västra Götalands län. Artister som Frida Selander, Jenny Silver, Sean Kelly & Magnus Skogsberg, showartister, dansare och akrobater underhåller.
Alla som går med i den färgsprakande Regnbågsparaden får fri entré till Regnsbågsgalan på Liseberg den 5 juni. Från Stora Scenen uppträder bland andra dragshowgruppen Diamond Dogs, New Kid, Hästpojken, Le Kid, Loreen och Alcazar. OS guldmedaljören Stefan Holm och Göteborgs färgstarkaste stjärna Kitty Jutbring leder galan.

– Jag är oerhört stolt över att kunna presentera detta enorma program som utgör årets HBTQ-Festival. En festival som behövs för att förändra världen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef för HBTQ-Festivalen.

– Programmet visar på den mångfald och bredd som alla våra över 200 samarbetspartners är med och skapar. Alltifrån en utställning på Stadsmuseet med helt nya verk av Lars Lerin till en färgsprakande Regnbågspark i hjärtat av Göteborg, fantastiska artister och talare, regnbågsambassadörer, seminarier, debatter och mycket, mycket mer, säger Tasso Stafilidis.
Hittills är fem Regnbågsambassadörerna utsedda: Åke Jacobsson, stadsdirektör i Göteborgs Stad, Anosh Sheytan, bloggare, stand-up-artist och en av initiativtagarna till F.A.R, Inti Chavez Perez, författare och journalist, Lisskulla Lindström, personaldirektör i Göteborgs Stad och Leif Nilsson, ordförande i STCC och bland annat tidigare vd för Göteborg & Co.

– Göteborg ska vara en stad för alla. Det ska inte spela någon roll vem man är. Att delta i HBTQ-festivalen är ett sätt för Göteborgs Stad att ta ställning för alla människors lika värde och rättigheter, säger Åke Jacobsson, stadsdirektör och en av HBTQ-Festivalens regnbågsambassadörer.

No comments: