Yesterday I got this by e-mail from my friend Montserrat... Nice that we are a good example off what’s going on in the blog world, I’m really grateful of being a part of something internationally; it expanded our views of the world…
I don’t understand Catalan or Spanish, but I look at the text by the translation program and I think I got the clue about the main subject.
Dear paula,
Today, in the newspaper, my husband talk abous us, about our friendship!!!!
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008120300_4_301891__Opinio-blocs-dInternet
Here you are:
AGUSTÍ CASANOVA I MASFERRER
No sé quants articles hauré escrit sobre Internet, el gran canal de comunicació i informació del nou segle, probablement més de deu articles. Uns parlant dels xats i d'històries dels xats, dels diaris virtuals interactius, altres de l'oportunitat a l'hora de comprar qualsevol cosa, o d'informar-se al segon del que està passant a l'altra punta del món, no obstant mai no he parlat dels blocs.
Posi un bloc a la seva vida, aquesta és la consigna per estar a la moda. Els blocs són diaris personals públics penjats a Internet. Molts dels que s'han animat a fer-ne per explicar el que fan dia a dia, o setmana a setmana, de joves escrivien un diari íntim -un llibre que un s'escrivia a ell mateix- , sense cap intenció de ser llegit per ulls aliens, ja que s'hi deixava constància de secrets i vivències de les quals ningú n'havia de fer res. En els diaris personals no sols es rastrejava l'actualitat del que passava al món objectiu, el món extern, sinó que tots els dietaristes s'enfonsaven en les profunditats de la pròpia ànima per cercar-hi tresors literaris o emocionals. Així doncs he llegit diaris en els quals desfilava la vida política del país, com també records d'antics amors, d'amics i familiars, igual que el present sentimental i la predisposició vers el futur.
Diria que molts i moltes (de moment a la xarxa hi ha més blocs femenins que masculins) que tenen un bloc obert a Internet han perdut el pudor, no els importa ser vistos, ni criticats, ans accepten al exposar-se qualsevol mena de retret, encara que totes volen agradar al lector, que és la finalitat de tot escriptor. Hi ha blocs amb un contingut professional on l'autor/a es limita a donar a conèixer l'obra que va produint sigui literària o artística i aquests solen encadenar enllaços amb altres blocs i webs perquè el lector hi pugui entrar per tafanejar o per enriquir-se espiritualment, en canvi altres blocs evoquen més el diari convencional.
Els blocaires aprofiten l'avinentesa per penjar-hi fotografies personals o de paisatges estimats o per fer-hi alguna pinzellada sobre la seva obra o la pròpia vida. Si un individu entra sovint en un bloc és perquè li agrada i a vegades manifesta interès per contactar amb l'autor; d'aquesta manera es va teixint una xarxa de relacions entre persones de tot el món que comparteixen idèntics interessos.
Un servidor no té cap bloc, però la meva dona, la Montserrat, al mes de gener passat en va obrir un de joieria contemporània, art i disseny amb el nom de "Mar de color rosa" i diàriament hi entra tant per penjar-hi coses que troba a la xarxa com per saludar les persones que ha conegut mitjançant el mateix bloc o gràcies a la intervenció d'unes altres. A través del bloc ens hem relacionat amb la Paula, una joiera sueca, com també amb una artista polonesa i una universitària dels Estats Units. Ens hem fet amics especialment de la Paula, amb qui varem començar parlant de coses relacionades amb la joieria contemporània per després ja explicar-nos costums dels nostres països respectius i coses més personals. L'hem convidat l'estiu que ve a passar uns dies a casa nostra a l'illa de Formentera, cosa que li fa molta il·lusió.
(Un dels millors blocs, més treballats, que he trobat porta el nom de "Musicarts" i és de la Marta Orts i Alís, professora de música de l'Institut Vicens Vives).
La primera cosa que s'ha de dir si hom vol fer un bloc obert al món és que l'idioma més universal a la xarxa és l'anglès. Els blocs s'han convertit en una nova forma de comunicació molt més reflexiva que els xats (sales per conversar) que a causa de l'espontaneïtat pròpia del diàleg i la presència d'altres nicks no admeten els grans debats seriosos.
Cada dia hi ha més redaccions multimèdies a la xarxa, els diaris, com el Diari de Girona, s'han fet interactius i els lectors poden incidir sobre la notícia, bé sigui per discrepar del tractament informatiu donat, aportar noves dades o simplment per felicitar el periodista. A vegades entro en el web del Diari de Girona, el millor de parla catalana, i m'adono de la quantitat de lectors que estan pendents de la informació i que expressen el seu parer lliurement dins la cortesia necessària per a la bona convivència. Em sembla un gran invent que la gent tingui un espai a la xarxa on manifestar la seva opinió; per alguns els serveix de catarsi i descarreguen les turbulències que afligeixen les seves castigades ànimes: millor colpejar mots que trencar aparadors o escriure grafits a les parets de les cases.
El futur porta el nom de new media, la intercomuncició global que es vehicula en anglès. La digitalització de la informació està canviant la redacció de la premsa escrita i la manera de generar informació dels mitjans audovisuals. Hom s'hi ha d'adaptar si no vol quedar ressagat.
With love and thoughts,
Montserrat
Thursday, December 4, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Thanks Paula for your friendship, you are a great person!
Montserrat
Post a Comment